Sommerprat

En kort sommerprat med May Liss og Knut

v/ Tom Gjøs

 

I Sarpsborg spiller de med hver sin makker, men ellers er Knut Molander og May Liss Lian makkere ved bridgebordet og i livet ellers. Begge er nå pensjonister. Knut etter universitetsutdanning og 45 år i skoleverket, og May Liss etter mange år i arbeid med salg og service og egen kolonialbutikk i gågata i Sarpsborg. Hun har vært sarpejente hele livet, han er fra Torsnes, men etter at de fant hverandre i 2000, flyttet de sammen og bor nå på Labråten i Fredrikstad. I ungdommen var Knut en aktiv idrettsmann og spilte fotball i Torsnes, senere ble det litt bordtennis, bedriftshåndball og konkurranseskyting. May Liss har ikke noen spesiell bakgrunn på det området, men vi i klubben kjenner jo hennes hjelpsomme sider fra kiosken og ellers der hun hjelper til med et godt smil og en latter som er lett å lokke fram.

Les mer (pdf)

En kort sommerprat med Christoffer Heldahl

v/ Tom Gjøs

 

Bridgeklubbens yngste spiller begynner å bli rutinert ved bridgebordet. 26-åringen har allerede
hjerternåla på brystkassa, og mesterpoengene ruller inn jevnt og trutt. Christoffer jobber som
malersvenn hos Lislerud i Sarpsborg, sjefen er selveste Jørn Otto Kampenes. Unggutten bor på
Brusemyrtoppen i Skjeberg sammen med sin 3-årige datter Cornelia. Han og tvillingbroren Alexander
er yngst i en gutteflokk på fire, et komplett bridgebord! Før bridgen tok av spilte han fotball i Tveter
og Sporten, men han spiller også golf sommerstid.

Les mer (pdf)

En kort sommerprat med Hanne Høgmo 

v/ Tom Gjøs

Hanne Cecilie Høgmo er en av de nye, unge, friske pustene i klubben. For to år siden meldte hun og venninnen Camilla seg på bridgekurs hos Trevor Storm, og dermed var det gjort – en ny lidenskap i livet hennes ble født!


Hanne er opprinnelig Kjøkøy-jente, men sammen med Raymond har de slått seg ned på Tindlund, i passelig kort avstand til Greåker Musikkhus, der Sarpsborg-bridgen råder hver torsdag. Hun har jobbet som jurist i Sarpsborg kommune i fem år, med spesielt ansvar for ulovlighetsoppfølging i strandsonen.

Les mer (pdf)

En kort sommerprat med Thor Kjennbakken

v/ Tom Gjøs

Vi har fått en prat med Sarpsborg Bridgeklubbs web-master og bridgejournalist i Sarpsborg Arbeiderblad, Thor Kjennbakken. Han vokste opp på Manglerud i Oslo, men med fartstid i Sarpsborg
siden 1981, snart å regne som ekte sarping, nå bosatt på Alvim. Thor administrerer hogstmaskiner og skriver tømmerkontrakter for Skogeierforeningen, som har vært hans arbeidsgiver helt siden han
flyttet til Olavs by, og kommer fort på glid i bridgepraten og har mye på hjertet.

Les mer (pdf)

En kort sommerprat med Lise Jakobsen

v/ Tom Gjøs

Lise Jakobsen, klubbens «grand old lady» tar seg tid til en prat hjemme i Storgata i Sarpsborg i en flott leilighet, der hun på den vestvendte verandaen kan kose seg med vanskelige Dagbladet-kryssord eller planlegge høstens quilting og lappesøm, i forsommerens solnedganger. Vi kommer fort i gang med prat om bridge, som har vært en hyggelig del av et langt liv. Barne- og ungdomsårene var i Bergen og Oslo, mens det var utdannelsen som etterhvert førte henne til Sarpsborg i 1953. Som nyutdannet realfaglektor fikk hun telegram fra Departementet om stilling ved gymnaset i Sarpsborg, og virket der fram til hun ble pensjonist.

Les mer (pdf)